Gezonde pancakes met banaan & havermout.

Zacht zoete pancakes op basis van havermout, ei & banaan. Je hebt geen extra suiker nodig want de pancake krijgt de zoetigheid al van de banaan. 

Het is een lekker én verantwoord ontbijtje om eens te maken. In het weekend maar ook zeker door de weeks. Moeilijk is het recept niet en je hebt er ook nog eens niet zo heel veel tijd voor nodig. Dat laatste is, laat ik voor mezelf spreken, erg fijn ‘s ochtends. 

Wat heb je nodig.

  • 75 gram havermout
  • 2 eieren
  • 1 (rijpe) banaan
  • 1 flinke eetlepel Griekse yoghurt
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • boter of olie om in te bakken.



Hoe maak je deze gezonde pancakes met banaan & havermout. 

  1. Doe de havermout in de keukenmachine en mix de havermout in ongeveer een halve minuut tot deze fijn is (havermoutmeel). Voeg hierbij 2 eieren, 1 banaan en mix het geheel met de keukenmachine weer tot je een glad, ietwat lobbig beslag hebt.
  2. Meng met een lepel 1 flinke eetlepel Griekse yoghurt door het beslag samen met het bakpoeder en een snufje zout.
  3. Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan en schep hier ca. 2 eetlepels beslag in. Zorg dat je een beetje een rondje krijgt door er even met de lepel over te wrijven en bak de pancakes om en om goudbruin.
  4. Serveer met vers fruit, yoghurt en/of eventueel wat honing. Eet smakelijk
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s