6 redenen om te gaan kamperen.

campground

Eindelijk kunnen we echt gaan aftellen naar de zomervakantie. Over 7 weken hebben we de laatste schooldag gehad en kan het grote genieten gaan beginnen. Omdat ik in het onderwijs werk, heb ook ik een lekker lange vakantie. Alleen manlief niet, maar daarom genieten we extra als hij ook 3 weken vakantie heeft.

Wat zullen we komende zomervakantie eens gaan doen? Het is DE vraag in de eerste maanden van het jaar. Campinglife is weer op de televisie en maken je lekker met allemaal mooie en fijne beelden. Boekingen stromen binnen bij campings, vakantieparken en vakantiehuizen. Tijd om de knoop door te hakken mensen!

Zo heeft een camping Port Punay in Frankrijk ook onze boeking binnen gekregen op 7 februari. Maar veel mensen schuiven de beslissing toch voor zich uit. Wordt het een appartement aan de Spaanse stranden of toch lekker dichtbijhuis op een vakantiepark? Een luxe resort in Turkije of toch een stacaravan of huurtent in Zuid-Frankrijk? We wikken en wegen wat af met z’n allen. En ondertussen raken de campings voller en voller… Om je over de streep te helpen, en je ervan te overtuigen dat kamperen echt niet meer het  ‘Tokkie en crocs imago’ heeft , geef ik je 6 redenen om te gaan kamperen deze zomer. Of je nu gaat voor luxe glamping met comfort of voor back to basic kamperen met gaststel en luchtbedden…kamperen is echt vrij zijn.

 

Buiten leven

Buitenleven en buiten zijn is gezond. Je hoeft niet per se op safari te gaan of je wandelschoenen aan te trekken om van de natuur te genieten. Lekker buiten eten, een wandelingetje naar de campingwinkel of om de camping heen en een wijntje drinken voor je caravan/ tent/ vouwwagen is al heerlijk. En veel beter voor je dan die airco of muffe lucht in een hotel of chalet.

Vrij zijn

Op de camping bepaal jij wat je doet en wanneer. Weg met de stress! Hoe fijn is dat!!! Je hebt geen last van onbemande hotelrecepties, storende kamermeisjes die de boel komen poetsen of restaurants waarin je alleen kunt ontbijten tussen 7 en 9 uur ’s morgens. Je doet alles in het tempo dat wilt en jou uitkomt. Niks moet, alles mag!

Blije kinderen

Dit is voor mij persoonlijk misschien wel de hoofdreden om voor een camping te kiezen in plaats van een hotel, appartement of vakantiehuis. “Er altijd wel iemand om mee te spelen”, aldus Noa. Vaak is er een speeltuin, een animatieprogramma of een zwembad, waar het lekker spelen is. Maar ook een simpel potje voetbal of pesten met de buurkinderen doet het altijd goed. Dat is toch nét iets anders als de hele tijd met je ouders zitten in de hotelkamer…

Contact met anderen

Aansluitend op punt 3 kom ik op de maatjes voor mezelf. Ik vind het hartstikke gezellig om ’s avonds even bij de buren op de thee te gaan. Of om bij ons voor de vouwwagen te zitten met gezellige mensen. Een praatje bij het zwembad of met z’n allen te gaan barbecueën. Op een camping leg je zo lekker makkelijk contact. I love it. En als ik het niet wil, dan niet, ook goed, geen mens die zich gepasseerd voelt.

Goedkoper

Ook is kamperen goedkoper dan verblijven in een hotel of resort. Uitzonderingen daargelaten – er zijn natuurlijk spotgoedkope hotelletjes, maar ook enorm dure luxe glamping vakanties – is vakantie op een camping het meest aantrekkelijk voor mensen die níet de postcodekanjer gewonnen hebben. Zeker als je op vakantie gaat met je eigen caravan of tent, is kamperen lekker betaalbaar. En zo blijft er geld over voor excursies, boottochten en etentjes in leuke stadjes…

Zijn wie je bent

Hoe lekker is het als je een paar weken puur natuur door het leven mag? Als je niet dagelijks in de weer hoeft met de föhn , hakken en make-up om jezelf toonbaar te maken? Het is natuurlijk niet verboden en in de toiletgebouwen hangen gewoon spiegels en er zijn stopcontacten maar ik maak me er minder druk om dan dat ik naar mijn werk moet. Lang leve naturel.


Het was voor ons eigenlijk niet zo moeilijk dit jaar om te kiezen wat onze bestemming zou worden,, want we zijn er vorig jaar ook geweest. Het beviel zo, het was zo fijn en zo relaxed ….en Noa haar vriendinnetje gaat ook weer terug( weet ze nog niet) , dat de keuze voor ons snel gemaakt was. Hoewel we eigenlijk altijd gezegd hebben dat we niet 2 keer naar dezelfde omgeving willen, laat staan de camping voor een tweede keer. Dit omdat we simpelweg van afwisseling houden qua vakantiebestemming en graag veel willen zien en ontdekken. Maar goed, zo zien we weer dat als iets echt bevalt en je weet dat de juiste mensen er ook zijn, waardoor je zeker weet dat je kind(eren) het leuk hebben, toch terug gaan.
Advertenties

3 gedachten over “6 redenen om te gaan kamperen.

  1. De natuurlijke omgeving zet je terug met beide voetjes op de grond. En voel je gewoon wie je echt bent. Geen stress geen al te groot morgenrituelen maar gewoon jezelf zijn puur natuur. Zoals de natuur ook ik.
    Wat is er nog mooier dan dit he 😉

    Aum Shanthi

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s