Preitaart met gehakt uit de oven

received_1542676565828653

Het favoriete recept van Rina. 

Preitaart met gehakt uit de oven (koolhydraatarm).

 

Benodigdheden voor 3-4 personen

  • ca. 500 gram rundergehakt
  • 2 (middelgrote) preien
  • 1 ui
  • 250 gram (gesneden champignons)
  • 6 eieren
  • 125 ml crème fraiche of kookroom
  • 150 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflook poeder
  • 1 kleine theelepel kaneel
  • een snufje zout & peper 
  • 2-3 eetlepels walnotenolie of kokosolie
  • eetlepel nootmuskaat
  • een ruime ronde ovenschaal

Totale voorbereidingstijd ca 15-20 min.

 Bereidingswijze.

  • Laat de olie op temperatuur komen in een wok of grote koekenpan.
  • Snijd intussen het ui in blokjes. 
  • Bak het gehakt rul en voeg de kruiden toe.
  • Na enkele minuten kan het ui erbij en bak dit iets bruin.
  • Snijd intussen de preien in reepjes.
  • Voeg dit daarna toe aan het gehaktmengsel.
  • Snijd nu de champignons in partjes en voeg deze ook toe in de pan.
  • Doe de crème fraiche en 5 eieren samen in een beslagkom en klop de eieren los.
  • Voeg 125 gram kaas toe en mix dit tot een samenhangend geheel.
  • En laat dit even 5 min staan.

Verwarm de oven vast voor op 180 graden en vet intussen de ovenschaal in met boter of olie naar keuze.

  • Verdeel 1\3 van het roommix over de bodem van de ovenschaal.
  • Voeg je mengsel van gehakt en prei in zijn geheel toe.
  • Daarna kun je de rest van de roommix toevoegen, maar let wel op dat je dit goed land de kanten verdeeld. 

 

  • Verspreid de overgebleven kaas over het gerecht.
  • Doe van het laatste ei enkel het geel in een kommetje of bakje en strijk dit er geleidelijk overheen.
  • Verdeel het paneermeel als laatste over je gerecht en plaats het in het midden van de oven.

 

De baktijd is afhankelijk van de sterkte en het type van de oven. In de hete lucht zet ik de timer meestal op 40-45 min. Check na 30 minuten even de temperatuur van het gerecht. Dan zie je snel genoeg of het er nog even in moet blijven of dat het al klaar is. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 65 & 70 graden.

Wanneer de taart klaar is laat ik deze nog even 5 minuten staan nagaren alvorens het op tafel te plaatsen. 

Verdeel de taart in 4 gelijke punten en schep de voorzichtig op de borden.

 

Eet smakelijk!

Wil jij ook jouw favoriete recept graag delen?

Vul dan het contact formulier in.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s