Salade op turks brood.

Het lievelingsrecept van Linda.

Met als basis:

  • bleekselderie
  • ijsbergsla
  • crème fraîche
  • honing
  • gerookte kipfilet
  • pecannoten

 

Deze salade is 1 van mijn favoriete recepten. Vooral omdat het zo simpel is, gezond en naar smaak aan te passen waar ik om het moment zin in heb.

Ik maak het nog al eens klaar als bijgerecht als we gasten hebben, het valt dan altijd goed in de smaak. Het recept is al met meerdere mensen mee naar huis gegaan!

linda

  • Je begint met het mengen van de crème fraîche en de honing in een grote schaal.
  • Snij de bleekselderie + ijsbergsla fijn en de gerookte kipfilet in kleine blokjes.
  • Meng alles met de crème fraîche.
  • Voeg als laatste de pecannoten toe.
  • Snij een stuk van het Turks brood, doe daar de salade op.

Eet smakelijk!


Er zijn vele variaties mogelijk:

Vervang de gerookte kipfilet door bijvoorbeeld gebakken grote garnalen, salami, uitgebakken spekjes of hamblokjes.

Voeg rucola sla en / of een in kleine stukjes gesneden appel toe aan het basisrecept.

Je kan de pecannoten eventueel vervangen door ongezouten pinda’s of walnoten.

Het Turks brood vinden mijn kinderen vooral erg lekker.

Hou je niet van brood kan deze salade ook heel goed met bijvoorbeeld penne of tricolore pasta.

Gebruik wat van je fantasie en zo krijg je een salade naar eigen smaak!

Geniet!
Linda Koopmans
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s