Lieve schat, blijf altijd jezelf.

IMG-20170410-WA0009

Lieve schat.

Ik was laatst op Facebook aan het neuzen en daar kwam een reclame voorbij waarin ik de volgende zin zag staan, ‘ Hoe hem geïnteresseerd te houden.”

Ik las die ene zin en ik schrok ervan.

Er stond onder de kop  hoe je sexy en seksueel kan zijn, wanneer je hem een biertje of een broodje brengt en er stond welke manieren je moet gebruiken om hem zichzelf slim en superieure te laten voelen.

Ik werd er boos van, ik moest gelijk aan jou denken en aan jouw toekomstige man.

Want lieve schat ,

Het is niet jouw taak, het is nooit je taak geweest en het zal nooit je taak worden om hem geïnteresseerd te houden in jou op deze manier. Jouw enige taak is om diep in jouw ziel te weten dat JIJ de moeite waard bent. En als jij iedereen eraan kan herinneren dat iedereen de moeite waard is, zal je de slag van je leven meestal winnen. Maar dat is een brief voor een andere keer

Als jij jezelf erop kan vertrouwen dat jij de moeite waard bent om wie jij bent zal je aantrekkelijk zijn in de belangrijkste zin van het woord. En zal je een man vinden die in staat is om zijn leven met jou te delen omdat hij jouw normen en waarde belangrijk vindt en jou ziet.

Lieve schat,

We willen je vertellen over de man die het niet nodig heeft om in jou geïnteresseerd te blijven zonder dat jij jezelf verliest, omdat hij weet dat jij interessant bent om jouw mooie jij.

Het interesseert ons niet of hij tijdens het eten zijn ellebogen op tafel zet, zolang hij maar zijn ogen op jou richt en moet glimlachen als je neus wiebelt als je lacht en vervolgens zijn ogen niet van je af kan houden daardoor.

Het interesseert ons ook niet als hij geen balletje kan trappen met je vader, zolang hij maar kan spelen met de kinderen die jij hem hoop ik mag geven en als hij maar geniet van alle heerlijke en frustrerende manieren waardoor ze op jou lijken.

Het kan ons niet schelen of hij sterk is, zolang hij jou de ruimte geeft om je eigen krachten te herkennen die zich in je hart bevinden,

We maken ons ook geen zorgen over de kleur van zijn huid zolang hij het doek van jouw leven maar met penseelstreken van geduld, opoffering, kwetsbaarheid en tederheid inkleurt.

Het kan ons niet  schelen hoe hij stemt, zolang hij maar elke dag wakker wordt en ervoor kiest om jou een ereplaats in jullie huis en zijn hart te geven.

Het kan ons niet schelen met welk geloof hij is opgevoed of dat hij niet met een geloof is opgevoed, zolang hij maar gelooft in het waardige leven dat hij met jou leeft

Dus lieve schat,

Als je ooit struikelt over zo’n man, en hij en wij hebben niets met elkaar gemeen, dan zullen we het allerbelangrijkste toch met elkaar gemeen hebben:

En dat ben jij !

Want aan het einde is het enige wat je moet doen om hem geïnteresseerd te houden, jezelf zijn.

Dikke zoen.

Jouw eeuwig geïnteresseerden.

Papa & mama

 

 

Advertenties

11 gedachten over “Lieve schat, blijf altijd jezelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s