Waarom het moederschap zo mooi is

Als je zwanger bent hebben mensen het vaak over het cliché “er is geen zwaardere baan dan het moederschap”. Dan glimlach je en denk je bij jezelf, nou je moest eens weten wat voor zware banen ik heb gehad. Dan wordt je baby geboren en ben je moeder! En ben je tegelijkertijd overweldigd door liefde en in shock. Je bent uitgeput, misschien wel aan het eind van je latijn dus waarom wil je dit eigenlijk? Omdat het de mooiste ‘baan’ van de wereld is.

Onderstaand zie je 5 redenen die het zo mooi maken om moeder te zijn:

Liefde
Er is geen grotere liefde tussen mensen dan tussen ouders en kind. Dit gevoel is onbeschrijfelijk.

Leerzaam
Kinderen zijn een constant herinnering aan het pure op deze wereld. Kinderen zijn sereen, lief en dankbaar. Leer van je kinderen en probeer een goed persoon te zijn.

Uitdaging
Je kent vast de uitspraak: ‘tegenslag maakt sterker’. De obstakels en moeilijkheden die we tegenkomen in het leven maken ons wie we zijn. En als ouder zal je zeker wat uitdagingen op je pad krijgen. Maar hier leer je van en dat maakt je sterker.

De simpele dingen
Niemand kan zo genieten van de simpele dingen in het leven als een kind. Kinderen zijn vaak vrolijk en nieuwsgierig. Kinderen herinneren je eraan om te genieten van de kleine dingen. Stil te staan bij mooie dingen van het leven en te lachen!

Respect voor je eigen moeder
Wanneer je een goede band hebt met je moeder ben je gezegend. Maar wanneer je zelf kinderen hebt kun je er wel eens bij stil staan hoe moeilijk het af en toe voor je eigen moeder moet zijn geweest. Je kunt je nu misschien beter in haar inleven en hebt meer respect voor de manier waarop zij dingen heeft aangepakt, zowel binnen het gezin als met vrienden en werk.

Moeder zijn betekent soms dat je de haren wel uit je hoofd kan trekken en dat je rennend je huis uit wilt vluchten. Maar ,en een belangrijke maar; het is het allemaal waard. De liefde die je voelt voor en ontvangt van je kind, de manier waarop je kinderen je leren om in het nu te leven. Te genieten van het moment.

Daarom is het moederschap zo mooi!

Advertenties

2 gedachten over “Waarom het moederschap zo mooi is

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s