Huishoudbeurs 2017

De Huishoudbeurs is een jaarlijks evenement dat sinds 1955 ieder jaar in de RAI Amsterdam wordt gehouden. Op de consumentenbeurs, die van oudsher primair gericht is op (huis)vrouwen, presenteren exposanten hun producten en diensten op het gebied van mode en cosmetica, gezondheid, koken, wonen en apparatuur en vrije tijd.

Er kan gratis bij standjes eten en drinken worden geproefd. Daarnaast zijn er optredens van artiesten en worden er regelmatig live radiouitzendingen vanaf de beurs uitgezonden. Een vast onderdeel van de Huishoudbeurs is tegenwoordig de Negen maanden beurs.

Vroeger werd de beurs meestal in maart of april gehouden maar tegenwoordig meestal in februari.

Gisteren, zondag 26 maart 2017 was het zover…ons jaarlijks dagje uit, vriendinnenfeestje zonder mannen en kinderen…de Huishoudbeurs!  Voor sommigen een genot , voor de andere weer een complete hel!

Voor het derde jaar oprij gaan we saampjes op stap naar de Rai in Amsterdam. Een enorme drukte met vrouwen die elkaar bijna afmaken voor dat gratis tasje wat ze krijgen. Ik kon het eigenlijk niet geloven. Want zo zijn wij vrouwen toch helemaal niet?

huishoudbeurs

De Huishoudbeurs dus…DE beurs met een enorm hoog trolley-gehalte. Niemand,  maar dan ook niemand die met zo’n trolley loopt, lijkt zich ervan bewust te zijn tegen hoeveel schenen en hielen ze stoten en over hoeveel tenen ze die dingen trekken.  Ik weiger dan ook om met zo’n bloed irritant ding daar door de hallen te lopen. Het idee alleen al dat ik dat ding ook mee de trein in moeten nemen…NOT!

De lol begint op de dag zelf overigens al in de trein. Die zit dan namelijk op zondagochtend vol vrouwen, alle leeftijden, maten en kleuren en ze kletsen wat af, heel fijn voor die ene forens die op zondag wel moet werken of onderweg naar huis is vanuit een nachtdienst. En dan het NS personeel…volgens mij lachen die zich ook krom…een trein vol vrouwen en trolleys en die moeten vanmiddag allemaal ook weer terug met een hoop geratel over hoe het op de Huishoudbeurs was. De trolleys worden zelfs al zo goed als helemaal uitgepakt, schoenen die van die pijnlijke gezwollen af moeten, waardoor er een lucht in het coupé hangt waar je niet goed van wordt…

Hoe we terugkijken op deze dag?

We hebben het super gezellig gehad. Het was leuk en heb veel geproefd en ook super leuke dingetjes gekocht, al zeg ik het zelf. Maar wat een drukte zeg. Ik ben blij dat we vrij vroeg waren , waardoor we de eerste 2 uur vrijwel ongestoord hebben kunnen lopen, kijken, ruiken, proeven en passen.  In de middag werd het drukker en moest je echt oppassen waar je liep dus in verband met de Trolleys en koffers. Er is zelfs een heuse tassen&trolley-bewaarservice!!!

En wat zijn een hoop mensen egoïstisch als het gaat om proefmonstertjes en gratis hapjes en zo. NIET NORMAAL!  Het is een hoop slenteren, een hoop lawaai, vooral in de foods&drinks hal, waar je echt knettergek wordt en blij ben als je die hal kan verlaten. Horendol werd ik van al dat geschreeuw door de microfoons van tig verkopers door elkaar. Je kan ze met moeite verstaan, laat staan dat je elkaar verstaat. Dus wat doe je als je die hal hebt gezien? Juist, een rustig plekje op zoeken, voeten omhoog, mensen kijken en je hoofd en oren even rust gunnen.

259539333efa584f6e3d691173b03999

Maare… volgend jaar gaan we weer. We gaan ons weer vermaken maar ook werkelijk verbazen over al die egocentrische vrouwen die vechten om dat ene gratis plakje ontbijtkoek of dat heerlijke dobbelsteentje ontzettend zachte op de tong smeltende funch. :-).

Het blijft ons jaarlijkse dagje uit. We wachten met smart op de Early bird actie= 2 voor de prijs van 1! We blijven tenslotte Hollanders.

Advertenties

2 gedachten over “Huishoudbeurs 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s