Stamppot it is!!!

stamppot

Als de dagen korter worden en de avonden navenant langer, krijgen we vanzelf trek in zo’n lekkere stamppot. We zijn na al die eeuwen natuurlijk allemaal jongens (m/v) van de gestampte pot geworden.

Ik keek er als kind naar uit dat er boerenkoolstamppot op tafel kwam, of andijviestamppot, of zuurkoolstamppot, of lekker ouderwetse hutspot . Ook de varianten met groenekool en rodekool werden met gejuich ontvangen. De pan op tafel, gezellig, met een groot stuk gerookte worst en het was helemaal feest als er stukjes uitgebakken spek waren mee gestampt door de boerenkool. Bij zuurkool hoort zuurkoolspek dat zachtjes in de pan is gesmoord, boven op de zuurkool, zodat die helemaal doortrokken is van het vet.

En vanavond is het zover…

(Oke, de dagen worden ondertussen al langer, maar dat neemt niet weg dat het eten van stamppot daardoor minder lekker is.)

Na een aantal dagen van smokkelen, niet zo culinair verantwoorde avondmaaltijden, staat er nu een heerlijke pan boerenkoolstamppot klaar.  Lekker makkellijk, ontzettend lekker en nog eens gezond ook!

De geur die ik nu in huis ruik, mede door de gebakken spekjes, doen mij al watertanden, maar ik moet echt nog even( uur of 2) geduld hebben, helaas!

Ik zet dus straks eindelijk weer eens wat fatsoenlijks, verantwoords en meer volgens de schrijf van vijf  op tafel dan de afgelopen dagen bij elkaar we zullen ervan gaan  genieten!

 

 

Advertenties

3 gedachten over “Stamppot it is!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s